1 Mayıs 2008 Perşembe

İspanyolca Dil Kursları

İspanyolca dil kursları

Ispanya´da ağırlık olarak dört dil konuşulur. Bunlar İspanyolca, Katalanca, Galiçyaca ve Baskça´dır. İspanyolca resmi dil diğer diller ise otonom bölgerin ana dilleridir. İspanyolca dünyada en çok konuşulan üç dilden biridir.

Yaklaşık 400 milyon insan İspanyolca´yı ana dili olarak konuşmakta. Aynı zamanda İspanyolca dünyada en çok konuşulan resmi dildir.
İspanya, Arjantin, Bolivya, Kolombiya, Kosta Rika, Küba, Şili, Ekvador, Guatemala, Honduras, Meksika, Nikaragua, Panama, Paraguay, Peru, Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Uruguay ve Venezuela İspanyolca´yı resmi dil olarak konuşmaktadır.

Ayrıca Amerika Birleşik Devletlerinde İngilizce´den sonra en çok konuşulan dil İspanyolca´dır. İspanyolca´nın dünya ortak dili olarak ne kadar önemli olduğu bu noktada ortaya çıkıyor. İspanya tarihi mekânlarıyla, adaları ve plajlarıyla bir çok turistin ilgisini çekmekte. Böylece tatil sezonlarında bir çok genç İspanya´da iş imkânı bulmakta. İspanya ve Türkiye arasında ise tarımsal ürünler, sanayi ürünler ve ham maddeler alanında ekonomik ilişkiler bulunmakta.

Aynı zamanda Üniversiteler arasında Sokrates ve Erasmus uygulamalarıyla öğrenci değişim proğramları yürütülmekte. İspanyol kültürüne yakın olabilmek, İspanya-Türkiye ilişkilerinden yararlanabilmek, İspanya´da veya İspanyolca konuşulan ülkelerde kariyer yapabilmek, ve akademik eğitim alabilmek için İspanyolca konuşabilmek ön koşuldur. İspanyolca´yı en iyi öğrenebilmenin yolu yabancı dil kurslarına gitmektir.

İspanyolca dil kursları aracılığıyla, İspanyolca´yı ana dili olarak konuşan öğretim görevlilerinden, bireysel ihtiyaçlarınıza göre düzenlenmiş ders metodlarıyla kolayca öğrenebilirsiniz. Dil kursları hakkında daha geniş bilgiler Üniversitenizde veya internette kolayca bulabilirsiniz. Türkiye´de bulunan İspanyolca dil kurslarından bir kaçı:

· Fono Açıkögretim Kurumu
· Çağım Dil Dersleri
· EF Education First

Dil bilgilerinizi, aynı zamanda internetteki online öğrenim sitelerinde, veya bilgisayarda İspanyolca öğrenim setleriyle geliştirebilirsiniz. Yabancı dil bilgilerinizi en iyi şekilde geliştirebilmeniz için yabancı dil gezileri düzenlenmektedir. Yabancı dil gezileri sayesinde öğrendiğiniz dili konuşulduğu ülkede, kaynağında öğrenebilir aynı zamanda ülkenin kültürel ve tarihsel yapısını daha yakından tanıyabilirsiniz. Daha geniş bilgi aşşağıda belirtilen kurumlardan alabilirsiniz:

·
elemadrid
· Sprachcaffe

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba eğitim setlerinden hangilerinin (latin american olmayan) daha etkin olduğu konusunda ikna olmadım. 1 öneriniz var mı?

Haberler