1 Mayıs 2008 Perşembe

Arapça Dil Kursları

Arapça dil kursları

Arapça günümüzde dünyada etkinliği gittikçe arttıran dilerden biridir. Arapça Arap yarım adası ve Kuzey Afrika halkının çoğu tarafından konuşulmaktadır. Arapça 22 Orta doğu ülkesinde yaklaşık 200 milyon kişi tarafından konuşuluyor.

Ayrıca dünyada yaklaşık 1 milyar insan tarafından konuşulduğu tahmin ediliyor. Arapça´nın yazılım ve okunuş akışının sağdan sola olmasıyla birlikte diğer özelliği Arap alfabesinin kullanılmasındadır. Arap dilinin önemi dünyanın Arap ekonomisine büyük ilgi göstermesinden kayknaklanıyor. Bunun nedeni dünyadaki petrol üretiminin ve petrokimya endüstrisinin Arap ülkelerine büyük derecede bağlı olmasında gizlidir.

Böylece stratejik olarak Arapça öğrenmeye bütün dünyada talep artmıştır. İslamiyetin kutsal kitabının dili Arapça olması, Arap kültürünün, tarihinin ve antik arkeoloji eserlerinin zenginliği Arapça´nın önemini arttıran diğer öğelerdir. İslam kaynaklarının hemen tümünün Arapça olması nedeniyle bu dili bilmeden bu alanda araştırma yapılması imkânsızdır. Arap dilinin önemi ayni zamanda Arap yatırımcıların ve Arap turistlerinin Türkiye ilgisinin artamasında gizlidir.

Bu alanda uluslararası kariyer yapmak isteyenlerin yanında uluslararası ticaret, politika bilimi, uluslararası hukuk ve kültür tarihi öğrencileri Arapça öğrenerek çok şey kazanabilirler. Arapça öğrenebilmek için internette cok sayıda öğrenim siteleri bulunsada Arapça öğrenmenin en etkili yolu dil kurslarına gitmektir. Bu kursların önemi Arapça´nın öğrenilmsi zor bir dil oldğundan kaynaklanmaktadır.

Arapça dil kurslarında bireysel öğrenim metodlarıyla esnek ders saatlerinde kolayca Arapça ögrenebilirsiniz. Yabancı dil kurslarının sunduğu teknolojik gelişmiş ve rahat ortamlarda Arapça´yı sürekli konuşarak ve yaşayarak öğrenme imkânına sahip olabilirsiniz. Bu kursların sunduğu en büyük avantaj ise öğretim görevlilerinin Arapça´yı ana dilleri olarak konuşmalarıdır. Türkiye´deki Arapça kurslarından bir kaçı:

· Fono Yabancı dil kursları
· Libya Kültür Merkezi
· Eastern Language Institute
· Liva Language Instiute
· Else dil - Eğitim ve çevirim merkezi
·
Ayrıca Arapça dil becerilerinizi bilgisayarda öğrenim setleriyle veya internetteki online öğrenim sitelerinde geliştirebilirsiniz:

Hiç yorum yok:

Haberler