1 Mayıs 2008 Perşembe

Alanyada Dil Kursları

Alanyada dil kursları

Yirmi birinci asırda dünya topluluğunun bilgi toplumuna geçişiyle birlikte teknolojik gelişmeler hızla artmaktadır. Özellikle iletişim teknolojisinin gelişmesiyle dünyanın küreselleşmesi hızla ilerlemekte. Küreselleşme bir yandan dünya insanlarını sosyal ve kültürel alanda yakınlaştırırken diğer taraftaan iş dünyasında uluslararası bariyerleri azaltıyor ve uluslararsı ticari ilişkilerini kolaylaştırıyor.

Türkiye´de küreselleşen dünyanın önemli bir parçası olmuştur. Son yıllarda ülkemize yerleşen ve turistik ziyarette bulunan yabancı sayısı hızla artmakta. Aynı zamanda Türkiye büyüyen ekonomisiyle birlikte yabancı kökenli firmaların ve yatırımcıların gün geçtikce daha fazla ilgisini çekmekte. Dünya ülkeleri gittikce birbirine yakınlaşırken konuşulan ortak dillere ihtiyaç vardır. Günümüzde dünyada iletişimini sağlayan en önemli ortak dil İngilizce´dir. Eğer küreselleşmenin avantajlarından yararlanmak, dünyada gelecekte söz sahibi olmak ve uluslararası istihdam imkânlarından yararlanmak istiyorsanız İngilizce bilmeniz şarttır.

İngilizce´nin yanısıra Almanca´nın, Fransızca´nın, İspanyolca´nın, Çince ve Japonca´nın da önemleri büyüktür. Bu dillerin öneminin nedeni ise konuşuldukları ükelerin sayılarının çok ve ekonomik güçlerinin büyük olmasında gizlidir. Özellikle Türkiye´nin güney illerinde yabancı dil bilgileri büyük önem taşımakta. Bunun nedeni ise bu illerimizin, tarih, kültür, arkeolojik ve doğa zenginlikleriyle dünya´nın her yerinden binlerce turist çekmesindedir. Günümüzde turistler tarafından en çok ziyaret edilen tatil beldelerimizden biriside Alanya´dır.

Alanya´nın bir diğer özelliği ise çok sayıda yabancı ve özellikle Alman vatandaşının bu ilçede yaşıyor olmasıdır. Alanya´da yaşayan, turizm sektöründeki hareketlilikten istifade etmek isteyen ve bu sektörde istihdam alanları arayanlar için yabancı dil bilgileri şarttır. Bunun önemini erken fark eden Alanya Almanca ve İngilizce levahlarla çoktan uluslararası bir hale gelmiştir. Yabancı dil bilgileri edinmenin en etkin yolu yabancı dil kurlsarında eğitim görmektir.

Bu kurslarda bireysel ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize göre kolayca istediğiniz dili öğrenebilir ve sürekli konuşarak pratik yapabilirsiniz. Alanya´da bulunan birkaç dil kursu aşağıda belirtilmiştir:

· İmaj dil kursu
· Özel Alanya Can Yabancı Dil Kursu
· Yöntem Yabancı dil ve bilgisayar kursu
· Amerikan Kültür Derneği
· Tömer dil kursları

Bu kurslar hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için telefon irtibatına geçmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca yabancı dil kursları hakkında daha fazla bilgeye internet yoluyla ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Haberler