1 Mayıs 2008 Perşembe

Datçada Yabancı dil Kursları

Datçada yabancı dil kursları

Hızla gelişen teknolojik imkânlar ve iletişim teknolojisi dünyada büyük bir değişime yol açmıştır. Bu değişikliker ulusal ekonomilerin liberalleşmesinde, ekonomik bariyerlerin azalmasında ve uluslararası kütürlerin yakınlaşmasında gizlidir.

Bugün hızla gelişen ve değişen dünyamızda diğer uluslarla iletişim sağlamak zorundayız. Başka bir deyişle, diğer ülkelerle her alanda bilgi alışverişi yapabilmek, ekonomik ilişkilerimizi yürütebilmek ve kendi düşüncelerimizi ifade edebilmek için anadilimizden başka en az bir yabancı dili bilmek zorundayız. Yabancı dil bilgilerimiz bize sadece dünyada söz sahibi olmakta değil, uluslararası kariyer gelişimimizde, yurtdışında akademik eğitim görbilmemizde yardımcı olacaktır. Günümüzde ekonomik ve teknolojik gelişmeler sonucunda, İngilizce neredeyse tüm ülkelerde kullanılan ortak dil haline gelmiştir.

Küreselleşmenin gereği olarak çağı yakalamak, çağdaş olabilmek, diğer ülkelerle teknolojik, ekonomik ve kültürel açıdan iletişim sağlayabilmek için İngilizce dil bilgilerinin yanısıra Almanca, Fransızca, İspanyolca, Çince ve Japonca konuşabilmek gerekmektedir. Uluslararası ticaret, politika bilimi, uluslararası hukuk, turizm işletmeciliği ve kültür tarihi bölümlerinde okuyan öğrencilerin gelecekteki kariyer gelişimleri için yabancı dil bilgileri büyük önem katacaktır. Özellikle Türkiye´nin güney illeri ve ilçelerinde yabancı dil bilgileri büyük önem taşımakta. Bunun nedeni ise bu illerimizin, tarih, kültür, arkeolojik ve doğa zenginlikleriyle dünya´nın her yerinden binlerce turist çekmesindedir. Günümüzde turistler tarafından en çok ziyaret edilen tatil beldelerimizden biriside Datça´dır.

Turizm sektörünün vazgeçilmez koşulu ise yabancı dil bilgisidir. Datça´da yaşayan, turizm sektöründeki hareketlilikten istifade etmek isteyenler ve bu sektörde istihdam alanları arayanlar en az bir yabancı dil konuşabilmelidir. Datça´da yabancı dil konuşabilmenin bir diğer önemi ise yabancı dil bilgisinin ticari iş ilişkilerinde sağladığı katkıda gizlidir. Datça ekonomisinin temelini turizm sektörünün yanında tarım sektörü oluşturur. Datça´da elde edilen tarım ürünlerinden bal, badem, domates, çağla, incir ve üzüm ağırlıklı olarak yurtdışına ihrac edilmektedir.

Eğer Datca´da ki turizm sektöründe, veya tarım sektöründe istihdam alanlarından yararlanmak istiyorsanız, iyi derecede yabancı dil konuşabilmeniz gerekiyor. Yabancı dil öğrenmek için yabancı dil kurslarında eğitim görmeniz size büyük fayda sağlayacaktır. Bu kurslarda bireysel ihtiyaçlarınıza göre rahat ve teknolojik cihazlarla donanmış sınıflarda esnek saatlerde ders görebilme imkânına sahipsiniz. Datça ve Muğla´da gidebileceğiniz kurslar şöyledir:

· Özel Gülemdil Özel Gülemdil Yabancı dil kursları
· Datça Halk Eğitim Merkezi Ingilizce kursları
· Özel Çağdaş dil lisan okulu

Kurslar hakkında telefon irtibatıyla veya internet aracılığyla daha geniş bilgi edinebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Haberler