1 Mayıs 2008 Perşembe

Ortadoguda Yabancı Dil Kursları

Ortadoğu´da yabancı dil kursları

Küreselleşme anlamında giderek küçülen dünyamızda farklı toplumlar arasında iletişim kurmak çok önemlidir. Yurtdışı ve yurtiçi kariyer gelişimi için yabancı dil bilgileri şart. İngilizce´yle birlikte dünyanın en çok konuştuğu ortak diller Almanca, Fransızca ve İspanyolca´dır. Gün geçtikce büyük önem kazanan diğer diller, Çince, Japonca ve Arapça´dır. Arap dilinin önemi dünyanın arap ekonomisine büyük ilgi göstermesinden kaynaklanıyor.

Bunun nedeni ise dünyadaki petrol üretiminin ve petrokimya endüstrisinin Arap ülkelerine büyük derecede bağlı olmasında gizlidir. Böylece stratejik olarak Arapça öğrenmeye bütün dünyada talep artmıştır. İslamiyetin kutsal kitabının dili Arapça olması, Arap kültürünün, tarihinin ve antik arkeoloji eserlerinin zenginliği Arapça´nın önemini arttıran diğer öğelerdir. İslam kaynaklarının hemen tümünün Arapça olması nedeniyle bu dili öğrenmeden bu alanda araştırma yapılması imkânsızdır. Arap dilinin önemi aynı zamanda Arap yatırımcıların ve Arap turistlerinin Türkiye ilgisinin artmasında gizlidir.

Bu alanda uluslararası kariyer yapmak isteyenlerin yanında uluslararası ticaret, politika bilimi, uluslararası hukuk ve kültür tarihi öğrencileri Arapça öğrenerek çok şey kazanabilirler. Yabancı dil öğrenmenin en etkin yolu o dili konuşuldğu ülkelerde öğrenmektir. Arapçanın konuşulduğu ülkelerin arasında Mısır, Cezayir, Irak, Katar, Kuvayt, Libanon, Tunus ve Birleşik Arab Emiratları bulunmaktadır. Ortadoğu´da yabancı dil kurslarında Arapça´yı ana dilleri olarak konuşan öğretim görevlilerinden eğitim alarak en etkin şekilde öğrenebilirsiniz.

Bu kurslar size rahat ortamlarda kendi öğrenim hedeflerinizi ve ihtiyaclarınızı belirleyerek dil bilgilerinizi geliştirme imkânı sunmakta. Ayrıca Ortadoğu ülkelerini daha yakından görebilme, kültürlerini daha iyi tanıyabilme ve sürekli pratik yapma imkânlarınada sahip olabilirsiniz. Ortadoğuda Arapça eğitimi alabileceğiniz kurslardan bir kaçı şöyledir:

· Study & Live in your Teacher's Home
· Apple Languages
· Sprachcaffe
· Amerispan
· ESL-Arabic Language School
· Polyglot Language Institute Dubai
· International House Dubai
· Gulf Arabic Programe Al Ain, Abu Dhabi
·
Daha geniş bilgi internetten veya yurtdışı yabancı dil eğitim danışmanlıklarından temin edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Haberler