1 Mayıs 2008 Perşembe

Ücretsiz Yabancı Dil Kursları

Ücretsiz yabancı dil kursları

Dünya yirmibrinici asırda küreselleşmeyle birlikte gittikçe küçülüyor. Gelişmiş iletişim teknolojileri uluslararası ticareti kolaylaştırıyor ve dünya kültürlerini birbirine yakınlaştırıyor. Dış ticarete açılmak, yurtdışında akademik eğitim alıp kariyer geliştirmek, uluslararası ticari ilişkilere girmek ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekmek günümüzde gittikce kolaylaşmakta.

Küreselleşmenin verdiği bu avantajlardan yararlanabilmek için ise uluslararası platformda iletişim sağlayabilmek şart. Yabancı dil bilgileri dış ticaret, sosyal bilimler, siyasi bilimler, arkeoloji, mühendislik, ekonomi, tarih-kültür ve turizm bölümlerinde okuyan öğrencilerin kariyer gelişiminede büyük katkı sağlayacaktır. Özellikle Türkiye´nin turizm ülkesi olmasından dolayı güney ve güney-doğu illerimizde yabancı dil bilgileri bu illerde yaşayan ve çalışan vatandaşlarımızın türizm sektörünün hareketliliğinden yararlanabilmesi için büyük önem taşımakta.

Sadece turizm sektöründe değil sanayi sektöründe yabancı kökenli veya yerli uluslararası ticari ilişkilerde bulunan firmalarda çalışmak isteyenler için yabancı dil bilgisi ön koşul oluşturmakta. Okullarda kalabalık sınıflarda görülen yabancı dil eğitimi ise çoğu zaman bu dilleri iyi derecede konuşabilmemiz için yeterli değil. Bu eksikliği, sayısı gün geçtikce artan yabancı dil kurslarında kapatabilirsiniz. Türkiye´nin her ilinde ve hemen hemen her ilçesinde yabancı dil kursları eğitim hizmeti sunmakta. Yabancı dil kursları rahat öğrenme ortamlarında öğrencilerine bireysel ihtiyaçlarına göre öğretim metodları düzenliyor.

Bu şekilde öğrenciler sürekli pratik yaparak yabancı dilleri daha kolay öğrenebiliyor ve dil becerilerini daha iyi geliştirebiliyorlar. Bununla birlikte yabancı dil kursları çalışanlara ve öğrencilere esnek saatlerde ve teknolojik cihazlarla donanmış sınıflarda ders görme imkânları sunmakta. Yabancı dil kurslarının sunduğu üstün hizmet kalitesinden dolayı ücretleride yüksek. Çoğu orta ve dar gelirli ailelerin bu ücretleri karşılayabilmesi imkânsız. İşte bu durumda ücretsiz yabancı dil kurslarına duyulan ihtiyac ortaya çıkmakta. Bu ihtiyacı erken fark eden belediylerimiz bu açığı giderebilmek için Halk Eğitim Merkezlerinde ücretsiz yabancı dil kursları sunmakta.

Bulunduğunuz ilçe ve illerin Halk Egitim Merkezlerinde sunulan hizmete göre İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca veya Çince vs. öğrenebilirsiniz. Ayrıca Üniversite öğrencleri Üniversitelerin yabancı dil enstitülerinin sunduğu ücrestiz kurslardan yararlanabilir. Daha geniş bilgiler Üniversitenizden elde edebilirsniz. Yabancı dil bilgilerinizi ücretsiz geliştirmenin bir diğer yolu ise internette sunulan online öğrenim sitelerinden yararlanmaktır. Bu online eğitim sitelerinde online derslere katılabilir, gramer çalışabilir, pratik yapabilir, kelime hazinenizi ve dil becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Bu siteleri internetteki arama motorlarını kullanarak kolayca bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Haberler