1 Mayıs 2008 Perşembe

Almanca Dil Kursları

Almanca dil kursları

Dünyada yaklaşık 92 milyon insan Almanca´yı ana dil olarak konuşuyor. Almanca Avrupa´da konuşulan en önemli dillerden birisi. Almanya dışında Almanca Avusturya´da, Lüksemburg´da, Liechtenstein´da, İsviçre´de ve Belçika´da resmi dildir.

Avrupa´da akademik eğitim görmek, kariyer yapmak veya iş ilişkileri kurmak istiyorsanız Almanca konuşabilmeniz büyük önem taşıyor. Günümüzde Türkiye´de çok sayıda Alman üretim tesisleri ve Alman-Türk iş ilişkileri bulunmakta. Mühendislik, uluslararası ticaret, edebiyat ve fen bilgileri bölümleri okuyan öğrenciler için Almanca dil bilgisi kariyerlerine büyük katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda Avrupa´da Üniversite eğitimi görmek gelecekteki kariyer gelişiminiz için büyük önem taşımakta.

Bunun için yurt dışında staj veya eğitim görmeniz ve Almanca´yı iyi bir düzeyde konuşabilmeniz gerekmektedir. Bu aynı zamanda sadece Avrupa´da değil Türkiye´de de saygın şirketlerde iş bulmanızı kolaylaştıracaktır. Almanya´da Üniversite eğitimi alabilmek için Üniversitelerin Sokrates veya Erasmus programlarından yararlanabilirsiniz. Bunun için Almanca temel dil bilgilerine sahip olmak ön koşuldur. Ayrıca daha sonradan Almanya´da dil kursu ziyareti şarttır.

Türkiye´de iyi derecede Almanca konuşabilen insan sayısı ise azdır. Bunun nedeni her ilde ve her okulda Almanca´yı ikinci dil olarak seçme imkânının olmamasıdır. Ayrıca dil eğitimine çok geç başlanıldığından, ve sınıfların kalabalık ve okulların teknolojik imkânlarının kısıtlı olmasından dolayı, yabancı dil eğitimi yetersiz kalıyor. Bu eksiklik yabancı dil kurslarında eğitim görerek veya yabancı dil öğrenim setleri kullanılarak giderilebilir. Yurt dışında ve yurt içinde bulunan önemli kurslar şöyledir:

-Goethe-Institut
-Dialogue Language Schools
-EF Education First

Günümüzde yurt dışında düzenlenen yabancı dil gezilerinin sayısıda artmakta. Özel dil okullarının düzenlediği bu gezilerde Almanya´da ve Almanca konuşan diğer ülkelerde kendi belirlediğiniz süre içerisinde özel kurslarda Almanca öğrenebilirsiniz. Bu kurslar hakkında internette bilgi toplayabilirsiniz:

· Sprachforum: http://www.sprachforum.de/shhturk.html
· Sprachcaffee Interantional: http://www.sprachcaffe.com/turkish/
· Deutsch Akademie: http://www.deutschakademie.com/almanca-kursu/

Teknolojinin gelişmesiyle internet´in sunduğu imkânlarlada dil bilgileri geliştirebilir. Böyle bir imkânı http://www.ealmanca.net/ sitesinde bulabilirsiniz.

2 yorum:

Vsevolod dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Vsevolod dedi ki...

Here is one more online German language school

Haberler