1 Mayıs 2008 Perşembe

Corumda Yabancı Dil Kursları

Çorumda yabancı dil kursları

Hızla gelişen teknolojik imkânlar ve iletişim teknolojisi dünyada büyük bir değişime yol açmıştır. Bu değişikliker ulusal ekonomilerin liberalleşmesinde, ekonomik bariyerlerin azalmasında ve uluslararası kültürlerin yakınlaşmasında, yani dünyanın küreselleşmesinde gizlidir.

Küresel dünyamızın içinde bulunduğu çağ ise bilgi çağıdır. Küreselleşme anlamında giderek küçülen dünyamızda farklı toplumlar arasında iletişim kurmak çok önemlidir. Bu iletişimi sağlayabilmek için dünya topluluklarının konuşulan ortak dillere ihtiyacı vardır. Dünyanın konuştuğu en yaygın ortak dil ise İngilizce´dir. İnglizce dışında büyük önem taşıyan başlıca diller Almanca, Fransızca, İspanyolca, Çince ve Japonca´dır.

Dünyada söz sahibi olabilmek, yurtdışında ve yurtiçinde kariyer geliştirebilmek için yabancı dil bilgisi şarttır. Yabancı dil bilgisi sayesinde uluslararası ticari ilişkilere girebilir, yurtdışındaki istihdam olanaklarından yararlanabilir ve aynı zamanda yurtdışında akademik eğitim alabilirsiniz. Küreselleşmenin getirdiği bir diğer önemli olgu ise uluslararası kültürlerin ve seyahat olanaklarının artmasıdır. Günümüzde Türkiye çok sayıda yurtdışından turist çekmektedir. Türkiye´de ki turizm sektöründe çalışanlar, veya kariyer geliştirmek isteyenler en az bir yabancı dil konuşabilmelidir. Çorum tarihin derinliklerinden izler taşıyan bir ildir.

Her tarafında en eski tarihlerden bugüne kadar gelmiş değişik medeniyetlere ait kalıntılara rastlanır. Hattuşa-Boğazkale´siyle, Yazılıkaya Tapınağı,
Alacahöyük, Ortaköy-Şapinuva ve Eski Hitit Kültür Merkeziyle Çorum binlerce turistin ziyaret ettiği bir ilimizdir. Eğer Çorum´da ki turizm sektörünün harektliliğinden yararlanmak bu alanlarda istihdam imkânlarından faydalanmak istiyorsanız yukarda belirtilen yabancı dillerden en az birini konuşabilmeniz gerekmektedir. Okullarda görülen yabancı dil eğitimi ise çoğu zaman bu dilleri iyi bir seviyede konuşabilmemiz için yeterli değildir.

Bu eksikliği kapatabilmek için yabancı dil kurslarında eğitim alabilirsiniz. Yabancı dil kursları rahat ortamlarda ve teknolojik cihazlarla donanmış sınıflarda yabancı dil öğretim hizmeti vermekte. Bu kursların en büyük avantajı ise sürekli pratik yaparak dil bilginizi ve becerilerinizi geliştirebilmenizde, ayrıca kendi öğrenim ihtiyaclarınızı ve hedeflerinizi belirliyebilmenizde saklıdır. Çorum´da yabancı dil eğitimi sunan kurslardan bir kaçı şunlardır:

· Dilmerkezi Çorum
· Özel Çorum yabancı dil kursu
· Özel Yeşildağ yabancı dil kursu
· Language Centre

Yabancı dil kursları hakkında internetten veya bu kurslarla telefon irtibatına girerek daha geniş bilgi edinebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Haberler