1 Mayıs 2008 Perşembe

Mersinde Yabancı Dil Kursları

Mersinde yabancı dil kursları

Yirmi birinci asırda dünya topluluğunun bilgi toplumuna geçişiyle birlikte teknolojik gelişmeler hızla artmaktadır. Özellikle iletişim teknolojisinin gelişmesiyle dünyanın küreselleşmesi hızla ilerlemekte. Küreselleşme bir yandan, dünya insanlarını sosyal ve kültürel alanda yakınlaştırırken, diğer taraftan iş dünyasında uluslararası bariyerleri azaltıyor ve uluslararası ticari ilişkilerini kolaylaştırıyor.

Türkiye´de küreselleşen dünyanın önemli bir parçası olmuştur. Son yıllarda ülkemize yerleşen ve turistik ziyarette bulunan yabancı sayısı hızla artmakta. Aynı zamanda Türkiye büyüyen ekonomisiyle birlikte yabancı kökenli firmaların ve yatırımcıların gün geçtikce daha fazla ilgisini çekmekte. Dünya ülkeleri gittikce birbirine yakınlaşırken, konuşulan ortak dillere ihtiyaç vardır. Günümüzde dünyada iletişimi sağlayan en önemli ortak dil İngilizce´dir.

Eğer küreselleşmenin avantajlarından yararlanmak, dünyada gelecekte söz sahibi olmak, ve uluslararası istihdam imkânlarından yararlanmak istiyorsanız, İngilizce bilmeniz şarttır. İngilizce´nin yanısıra Almanca´nın, Fransızca´nın, İspanyolca´nın, Çince ve Japonca´nın da önemleri büyüktür. Özellikle Türkiye´nin güney illerinde yabancı dil bilgileri büyük önem taşımakta. Bunun nedeni ise bu illerimizin tarihi, arkeolojik ve doğa zenginlikleriyle dünya´nın her yerinden binlerce turist çekmesindedir. Yabancı dil bilmek bununla birlikte Mersin´de ayrı bir önem daha taşımakta.

Mersin´in bir liman şehri olarak ekonomik önemi büyüktür. Bu ilimiz uluslararası ticari alışverişte özellikle gıda, doğalgaz, balıkçılık ve çimento sektöründe önemli rol almakta. Gelecekte Mersin´de bu alanlarda ve turizm sektöründe uluslararası firmalarla çalışarak kariyer geliştirmek isteyenlerin en azından bir yabancı dil konuşabilmesi şarttır. Yabancı dil bilgileri edinmek veya mevcut dil bilgi ve becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız yabancı dil kurslarını ziyaret edebilirsiniz. Bu kurslarda en etkin yoldan kendi öğrenim ihtiyaçlarınızı ve hedeflerinizi belirliyerek istediğiniz dilleri öğrenebilirsiniz. Mersin´de ki yabancı dil kurslarından bir kaç örnek:

· Amerikan Kültür Derneği: İngilizce
· Dilko English İngilizce
· Mersin Üniversitesi sürekli eğitim merkezi: Almanca
· İdeal yabancı dil kursu: İngilizce, Almanca
· English House
· İlke dil eğitim merkezleri
· Özel Hakkı Şendur yabancı dil kursu

Bu kurslar hakkında telefon irtibatıyla veya internet aracılığyla daha geniş bilgi edinebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Haberler