1 Mayıs 2008 Perşembe

Almanca Türkce Sözlük

Almanca Türkçe Sözlük

Günümüzde küreselleşmenin getirdiği en önemli etkiler uluslararası ekonomik, sosyal ve siyasal ilişkilerin gelişmesinde, bilim ve teknolojik yeniliklerle iletişim olanaklarının artmasında, bilgi toplumu çağına girme eğilimlerinde, mesleklerin yapısındaki hızlı değişmelerde, işgücü piyasasının ani isteklerinin ortaya çıkmasında gizlidir. Böylece yüksek eğitim ve yabancı dil bilgileri günümüzde büyük önem kazanmaktadır.

Almanca Avrupa´da konuşulan en önemli dillerden birisi. Günümüzde Türkiye´de çok sayıda Alman üretim tesisleri ve Alman-Türk iş ilişkileri bulunmakta. Mühendislik, uluslararası ticaret, edebiyat ve fen bilgileri bölümleri okuyan öğrenciler için Almanca dil bilgisi kariyerlerine büyük katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda Avrupa´da Üniversite eğitimi görmek gelecekteki kariyer gelşiminiz için büyük önem taşımakta. Bunun için yurt dışında staj veya eğitim görmeniz ve Almanca´yı iyi bir düzeyde konuşabilmeniz gerekmektedir.

Bu aynı zamanda sadece Avrupa´da değil Türkiye´de de saygın şirketlerde iş bulmanızı kolaylaştıracaktır. Almanca´nın en etkin öğrenme yolu ise yabancı dil kurslarında dil eğitimi almak ve öğrenim setleriyle, internetteki online öğretim sitelerinde ve online sözlüklerle dil bilgilerinizi geliştrmektir. Bir dili öğrenirken yapılması gereken en önemli şey o dili sürekli konuşarak pratik yapmaktır. Kelimeleri sadece ezberlemek yeterli değildir. Almanca öğrenirken internette kolayca bulunan online sözlüklerden yararlanmanız size büyük katkı sağlyacakatır Temel Almanca bilgileri aşağıdaki mini-sözlükten edinebilirsiniz:

· Guten Tag
· Guten Abend
· Hallo
· Danke
· Wie geht es dir/ Ihnen?
· Mir geht es gut.
· Und wie geht es dir/ Ihnen ?
· Mein Name ist.....
· Kann ich bitte Frau/Herr.... sprechen?
· Ich komme aus der Türkei.
· Sprechen Sie Deutsch/ Türkisch/ Englisch?
· Wohin gehst du?
· Woher kommst du?

Hiç yorum yok:

Haberler