1 Mayıs 2008 Perşembe

Almanca Lugat

Almanca Lûgat

Yirmi birinci asırda dünya topluluğunun bilgi toplumuna geçişiyle birlikte teknolojik gelişmeler hızla artmaktadır. Özellikle iletişim teknolojisinin gelişmesiyle dünyanın küreselleşmesi hızla ilerlemekte.

Küreselleşme bir yandan dünya insanlarını sosyal ve kültürel alanda yakınlaştırırken diğer taraftan iş dünyasında uluslararası bariyerleri azaltıyor ve uluslararası ticari ilişkilerini kolaylaştırıyor. Küreselleşme anlamında giderek küçülen dünyamızda farklı toplumlar arasında iletişim kurmak çok önemlidir. Bu iletişimi sağlayabilmek için dünya topluluklarının konuşulan ortak dillere ihtiyacı vardır. Yabancı dil bilgileri sayesinde uluslararası ticari ilişkilere girebilir, yurtdışındaki istihdam olanaklarından yararlanabilir ve aynı zamanda yurtdışında akademik eğitim alabilirsiniz.

Küreselleşmenin getirdiği bir diğer önemli olgu ise uluslararası kültürlerin ve seyahat olanaklarının artmasıdır. Avrupa´da akademik eğitim görmek, kariyer yapmak veya iş ilişkileri kurmak istiyorsanız Almanca konuşabilmeniz büyük önem taşıyor. Günümüzde Türkiye´de çok sayıda Alman üretim tesisleri ve Alman-Türk iş ilişkileri bulunmakta. Mühendislik, uluslararası ticaret, edebiyat ve fen bilgileri bölümleri okuyan öğrenciler için Almanca dil bilgisi kariyerlerine büyük katkı sağlayacaktır. Dil eğitimine çok geç başlanıldığından ve sınıfların kalabalık ve okulların teknolojik imkânlarının kısıtlı olmasından dolayı yabancı dil eğitimi yetersiz kalıyor.

Bu eksiklik yabancı dil kurslarında eğitim görerek veya yabancı dil öğrenim setleri kullanılarak giderilebilir. Almanca´yı öğrenmenin en etkili yolu ise Almanya´da ki yabancı dil okullarında öğrenmektir. Bu okullarda dil eğitimi görmek dil bilgilerinizi geliştirmenin yanında size kültürel zenginlikler katacaktır. Yabancı dil öğrenirken yapmanız gereken en önemli şeyler kurs sonrası ödevleri yapmak ve dil becerilerinizi geliştirmektir. Dil becerileri dilbilgisi, sözcük bilgisi, akıcı telafuz ve duyma kabiliyetini kapsar. Bu becerileri geliştirmenin en iyi yolu Almanca eğitim setleri kullanmak ve online öğrenim sitelerinde ders çalışmaktır.

İnternette öğrenim sitelerinin yanında çok sayıda Almanca-Türkçe sözlük bulabilirsiniz. Yabancı dil öğrenirken sözlük yerine lûgat kullanılması tavsiye edilir. Böylece Almanca kelimelerin Türkçe karşılığını öğrenmenin yanısıra aradığınız kelimenin Almanca açıklamasıyla yeni kelimeler öğrenebilir ve kelime hazinenizi geliştirebilirsiniz. En çok bilinen Almanca lûgat Langenscheidt sözlükleri ve lûgatlarıdır. Almanca lugat örneği:

· Morgen
· Freude
· jammern
· sprechen

· Tagesbeginn, Vormittag, Sonnenaufgang
· Glück, Glücksgefühl
· beklagen, beweinen
· sagen, reden

Hiç yorum yok:

Haberler