1 Mayıs 2008 Perşembe

Fransızca Dil Kursları

Fransızca dil kursları

Fransızca dünyada en çok konuşulan dillerden biridir. Fransızca hem Fransa ve Fransız uygarlıkları tarafından, hemde Fransız sömürgeleri tarafından benimsenmektedir. Dünyada 29 ülkede resmi dil olmasının yanısıra Fransızca Avrupa Birliğinde resmi ve çalışma dilidir.

Fransızca´ nın resmi dil olarak konuşulan ülkeler arasında Kanada, İsviçre, Belçika, Haiti ve çok sayıda Afrika ülkeleri bulunmaktadır. Aynı zamanda resmi dili Arapça olan çoğu ülkede Fransızca´yı ikinci dil olarak konuşuyor. Günümüzde Fransa´nın Türkiye ilgisi hem turistik hemde ekonomik alanda artmakta. Avrupa ülkeleri arasında Fransız şirketleri Türkiye´ye en çok yatırım yapan firmalardır. Bu öğeler Fransızca´nın ne kadar önemli bir dil olduğunu göstermektedir.

Eğer dünyanın bir çok ülkesindeki firmalarla iş ilişkilerine girmek istiyorsanız, veya uluslararası kariyer yapmayı planlıyorsanız Fransızca bilmeniz çok önmeli. Fransa Avrupa Birliği kurucusu olarak aynı zamanda müzeleri, tarihi ve sanat eserleriyle dünyada önemli bir yer almıştır. Eğer güzel sanatlar, uluslararası ticaret, politika bilimi ve kültür tarihi öğrencisiyseniz Fransızca bilmeniz ve Fransa´da eğitim görmeniz kariyeriniz için çok önemli katkıda bulunacaktır.

Fransa´da akademik alanda Sokrates ve Erasmus uygulamasıyla Ünversite öğrenci değişim programlarından yararlanmak istiyorsanız, temel Fransızca dil bilgilerine sahip olmanız gerekmektedir. Türkiye´de Fransız Liseleri ve Kolejleri bulunsada Fransızca konuşabilen insan sayısı az. Eğer Fransızca bilmenin getirdiği avantajlardan yararlanmak istiyorsanız, Fransızca dil bilgileri edinmeniz şart. Bu dil bilgilerini Fransızca dil kurslarında edinebilirsiniz.

Fransızca dil kurslarında Fransızca´yı ana dili olarak konuşan öğretim görevlilerinden rahat öğrenme ortamlarında etkili bir şekilde öğrenebilirsiniz. Dil kurslarının sağladığı avantajlar, derslerin bireysel öğrenim ihtiyaclarınıza göre düzenlenmiş olmasında gizlidir. Türkiye'de ziyaret edebileceğiniz kurslar:

Centre culturel française
Boğaziçi Üniversitesi Fransızca dil kursları
Özel Karaçay eğitim kursları

Dil bilgilerinizi en iyi derecede geliştirmek istiyorsanız, dil öğrenim gezilerine katılabilirsiniz. Bu gezilerde Fransızca´yı Fransa´da öğrenme imkânına sahip olacaksınız. Daha geniş bilgi aşağıdaki linklerden edinebilirsiniz:

http://www.sprachcaffe.com
http://www.accentfrancais.com

Ayrıca internette ve Üniversitelerden dil kursları hakkında bilgiler edinebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Haberler