1 Mayıs 2008 Perşembe

Cince Dil Kursları

Çince dil kursları

Çince, Çin ve Tayvan´da konuşulmaktadır. Günümüzde Çince dünyada yakalşık 1,2 milyar insan tarafından konuşuluyor. Çin dili farklı dillerden oluşmaktadır. Bu yüzden Çince bir dil değil, bir dil ailesi olarak tanımlanmalıdır.

En çok kullanılan Çin şiveleri Mandarin, Kantonca, Fujian ve Hakkadır. Günümüzde Çince konuşabilen işgüçlerine ihtiyaç gittikce artıyor. Bunun nedenleri sektörel gelişmeler, yeni yatırımlar, dışa dönük işlerin kurulmasından ve geliştirilmesinden kaynaklanmaktadır. Günümüzde Çin ekonomsinin hızla büyümesiyle birlikte dünya ülkelerinin Çin'e ilgisi artmakta. Dünya ülkeleri Çin gücünden yararlanma ve onunla iş birliği yapma çabası içersinde.

Özellikle Çin diline verilen önem her geçen gün artmakta. Türkiye ve Çin´de sıkı ticari ve diplomatik ilişkiler içerisindedir. Son yıllarda Türkiye ve Çin ticaret ilişkileri hızla artmakta. Türkiye’deki birçok büyük üretici firma fabrikalarını Çin’e taşıyor veya Çin´den uygun fiyatlarda ürünler ithal ediyor. Bu gelişmeler Türkiye´de de çok sayıda Çince bilen elemana ihtiyaç olduğunu vurguluyor.

Çince´ye yönelen yoğun talep gün geçtikce çoğalan dil eğitim merkezlerinin açılmasına sebebiyet veriyor. Çince kendine özel karakterlerden oluşan bir alfabeye sahip olduğundan öğrenilmesi zor bir dildir. Bu yüzden Çince´yi öğrenmenin en etkin yolu dil kurslarını ziyaret etmektir. Dil kurslarında teknolojinin sağladığı rahat ortamlarda, sınıflara bağlı olmaksızın kolayca Çince öğrenebilirsiniz.

Bu kursların avantajları öğrenim temponunzu esnek ders saatlerinde kendinizin belirlemesindedir. Ayrıca Çince´yi ana dili olarak konuşan öğretim görevlilerinden, yani en iyi kaynağından öğrenme imkânına sahip olabilirsiniz. Türkiye´deki Çince dil kurslarından bir kaçı aşağıda belirtilmiştir:

· Çin eğitim dil ve danışmanlık merkezi
· Çağım bilgisayar ve dil kursları
· Çin Kültür Merkezi


Bir dili öğrenmenin en etkili yolu o dili konuşulduğu üklede öğrenmektir. Bu nedenle gün geçtikce dil öğrenim gezileri düzenlenmektedir. Eğer Çin´de Çince öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki linklerde geniş bilgi bulabilirsiniz:

http://www.elt.com.tr/dilokullari/dilokullari_cin.asp
http://www.sprachcaffe.com/turkish/Special_cince.htm
http://www.sinoturkish.com/ckm/

Ayrıca internette bulunan öğrenim sitelerinden ve online sözlüklerden dil bilgilerinizi geliştirebilirsiniz. Dil bilgilerinzi geliştirmenin bir diğer etkin yolu ise bilgisayarda Çince öğrenim setleri kullanmaktır.

Hiç yorum yok:

Haberler