1 Mayıs 2008 Perşembe

İtalyanca Dil Kursları

İtalyanca dil kursları

Günümüzde İtalya tarihi eserleriyle, kültürel zenginlikleriyle, antik mimarisiyle, moda markaları, plajları ve futbolyla meşhur bir ülkedir. Aynı zamanda Türkiye ve İtalya arasında ekonomik ve akademik alanda gelişmiş ilişkiler bulunuyor.

İtalya Türkiye için önemli bir ihracat ülkesi. Türkiye tekstil, demir, tarım, otomotiv ve elektronik makine sektörlerinde İtalya´ya ürünler ihraç ediyor. İtalya´dan ithal edilen ürünler arasında ise otomotiv sanayi ürünleri, tekstil dokuma makineleri vs. bulunmaktadır. Ayrıca son yıllarda Türkiye´de İtalyan yatırımları önemli ölçüde artmıştır.

Akademik alanda Türkiye ve İtalya arasında Sokrates ve Erasmus uygulamaları altında Üniversite öğrenci değişimleri yürütülmektedir. İtalya sanatın, modanın ve tasarımın beşiği olduğundan, bu alanlarda İtalya´da Üniversite eğitimi görmek gelecekteki kariyer gelişiminiz için çok önemli bir olgudur. Türkiye - İtalya arasındaki ekonomik ve akademik ilişkilerden yararlanabilmek, İtalyan kültürünü ve sanatını daha yakından tanıyabilmek için İtalyanca konuşabilmek kaçınılmazdır.

İtalyanca öğrenebilmenin, ve İtalyanca dil bilgilerinizi geliştirebilmenin en etkili yolu yabancı dil kurslarını ziyaret etmektir. İtalyanca dil kurslarında en etkili şekilde bireysel ihtiyaçlarınıza uygun ders metodlarıyla kolayca İtalyanca öğrenebilirsiniz. Ayrıca dil kurslarının sunduğu rahat ortamlarda ve teknolojik cihazlarla sürekli pratik yaparak dil bilgilerinizi geliştirebilirsiniz.

Dil kurslarının en büyük avantajı ise sınıflara bağlı olmaksızın kendi öğrenme temponuzu belirliyebilmenizde saklıdır. Türkiye´de ziyaret edebileceğiniz dil kurslarından bir kaçı aşağıda belirtilmiştir:

· İstanbul İtalyan Kültür Merkezi
· Özel Verdil İtalyanca ve İspanyolca dil kursu
· Avrupa Lisans Merkezi

Yabancı dil bilgilerinizi en etkili şekilde geliştirebilmeniz için yurt dışı dil kursları düzenlenmektedir. Bu kurslar sayesinde İtalya´da İtalyanca´yı en iyi şekilde öğrenme imkânına sahip olabilir ayrıca İtalyan kültürünü ve tarihini daha yakından tanıyabilirsiniz. İtalya´da dil kursları sunan kurumlar:

· Leonarda da Vinci okulları (Scuola Leonardo da Vinci)
· Sprachcaffe
· Scuola Toscana

Yurtdışı ve yurtiçi İtalyanca dil kursları hakkında daha geniş bilgileri internette veya Üniversitenizde bulabilirsiniz. Aynı zamanda dil bilgilerinizi internetteki online öğrenim sitelerinde veya bilgisayarda öğrenim setleriyle geliştirebilirsiniz.

1 yorum:

cembektas dedi ki...

italyanca kursuna 3 kur prontoitalia şaşkınbakkal subesine gittim gianluca hocamızdan ders aldım çok memnun kaldım tavsiye ederim

Haberler