1 Mayıs 2008 Perşembe

Rusca Dil Kursları

Rusça dil kursları

Rusça tarihsel olarak en eski dillerden biri olmasıyla birlikte en önemli slav dilidir. Dünyada yaklaşık 130 milyon insan Rusça´yı ana dil olarak konuşuyor. Bunlardan 114 milyonu Rusya´da yaşıyor.

Rusça, Rusya´da ve Belarus´da resmi dildir. Bunun yanında Rusya Asya´nın ve doğu Avrupa´nın çoğu ülkelerinde konuşulmaktadır. Bu ülkelerin içinde Kazakistan, Kırgızistan, Letonya, Litvanya, Moldova, Ukrayna, Azerbaycan, Türkmenistan ve Finlandiya bulunmakta. Böylece Rus dilinin önemi kendini göstermektedir.

Rusya, dünyaca meşhur edebiyatçılarının eserleriyle, Edebiyat dünyasında, ve aynı zamanda ünlü ressamlarıyla ve müzisyenleriyle, Sanat dünyasındada önemli bir yer almakta.Türkiye´nin ve Rusya´nın demir-çelik üretiminde ve doğal gaz alışverişinde önemli ilişkileri bulunuyor. Aktüel gelişmeler Rusya ve Türkiye ilişkilerinin derinleşeceğini ve bununla birlikte ticari ilişkilerininde artacağını göstermekte.

İş dünyasındaki gelişmelerden yararlanabilmek, kültürel alışverişi kolaylaştırabilmek, ve diğer slav ülkeleriyle iletişim sağlayabilmek için Rusça konuşabilmek büyük önem taşıyor. Rusça´da kiril alfabesi kullanıldığından dolayı Rusça destek alınmadan öğrenilmesi zor bir dildir.

Ancak İnternette çok sayıda sözlük ve çevrim asistanları bulunmaktadır. İnternette bulunan Rusça online öğrenim siteleriyle ve Rusça öğrenim setleriyle Rusça´nızı geliştirebilirsiniz. Mesela:

·
http://www.ruscaonline.com/
· http://www.ruscaogreniyorum.com/
· http://rusca-dersleri.blogspot.com/

Yabancı dil öğrenmenin en kolay yolu ise yabancı dil kurslarına gitmektedir. Bu kurslarda rahat ortamlarda ve sınıflara bağlı olmaksızın kendi öğrenim temponuzu belirliyerek kolayca Rusça öğrenebilirsiniz. Yabanci dil kurslarının avantajları derslerin bireysel ihtiyaçlarınıza göre düzenlenmiş olmasında, ve esnek saatlerde hizmet vermelerinde saklıdır. İnternet aracılığıyla kurslar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Türkiye´de ki kurslardan bir kaçı aşağıda sıralıdır:

· Brain Bilişim Akademisi
· Ankara doruk kursları
· Yüksek Eğitim Kariyer Merkezi

İstanbul´da yaşayanlar aynı zamanda Rusya Başkonsolosluğun sunduğu kurslardan yararlanabilir. Yabancı dil öğrenmenin en etkin diğer yolu ise yurtdışında dil okullarını ziyaret etmektir. Rusya´nın Moskova, St. Petersburg ve Kaliningrad şehirlerindeki dil okullarında Rusça öğrenebilirsiniz. Daha geniş bilgi yabancı dil eğitim danışmanlıklarından elde edebilirsiniz. Bunlardan bir kaçı ELT (
http://www.elt.com.tr/) ve Dilokulu.com (http://www.dilokulu.com/).

Hiç yorum yok:

Haberler