1 Mayıs 2008 Perşembe

Yunanca Dil Kursları

Yunanca dil kursları

Yunanca 3000 yıllık bir geçmişe sahip olmakla birlikte dünya tarhinin en eski dillerinden biridir. Günümüzde antik Yunanca her ne kadar konuşulmasada modern Yunanca bu dilin kökenlerine dayalıdır. Yunanca Yuninanistan´la birlikte Kıbrıs Rum kesiminde resmi dil olarak konuşulur.

Yunanca Yunanistan´daki yaşıyan insanların yanısıra Avustralya´da, Almanya´da ve Amerika Birleşik devletlerinde yaşayan 15 milyon kişinin anadilidir. Türkiye´de ise yaklaşık 200 bin rum kökenli insan Yunanca´yı ana dil olarak konuşuyor. Yunanca´yı diğer dillerden ayıran en büyük özelliği Yunan alfabesidir. Yunanistan´ın akdeniz ülkesi olmasıyla birlikte antik tarihi mekânları ve eserleri dünyanın her yerinden ve Türkiye´den çok sayıda turist çekmekte.

Aynı zamanda Yunanistan´ın Türkiye´nin komşusu olmasıyla birlikte, paylaşılan ortak tarih nedeniyle ülkemize gelen Yunan turist sayısı çoktur. Turizm işletmeciliği, arkeoloji, siyasi bilim ve kültür tarihi öğrencileri için bu alanlarda iş imkânları doğmaktadır. Bu imkânlardan yararlanabilmek için Yunanca´yı iyi derecede konuşabilmek şarttır. Yunanca´yı öğrenebilmek için en etkili yol Yunanca dil kurslarını ziyaret etmektir.

Dil kurslarında rahat öğrenim ortamlarında sınıflara bağlı olmaksızın Yunanca öğrenebilirsiniz. Ayrıca esnek ders saatlerinde kendi öğrenim hızınzı belirleyebilir ve teknolojik cihazlardan faydanabilirsiniz. Dil kurslarının en büyük avantajları ise sürekli pratik yapabilmenizde ve Yunanca´yı anadilleri olarak konuşan öğretim görevlilerinden ders görmekte gizlidir. Türkiyede ziyaret edebileceğiniz Yunanca dil kurslarından bir kaçı:

· Bilgi Eğitim - Yunanca Dil Kursu İstanbul
· Dilmer Language Center
· Ankara Üniversitesi - TÖMER Dil Öğretim Merkezi
· DESEM - Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi

Yunanca dil bilgilerinizi geliştirebilmek için internetteki online eğitim sitelerini kullanabilirsiniz. Mesela
http://www.onlineyunanca.com. Ama yabancı dil eğitimi için bu siteler yeterli değildir. Yunanca´yı en etkili şekilde öğrenmek istiyorsanız Yunanistan´da düzenlenen dil kurslarından yararlanabilirsiniz. Yunanistan´da ki bu kursları düzenleyen kurumlar:


· Atina Üniversitesi modern Yunanca dil kursu
· Athens center
· CELT Athens


Dil kursları ve gezileri hakkında daha geniş bilgileri internetten veya Üniversitelerden elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Haberler